Fenerbahçe KAP'a bildirdi!
13/08/2025 09:52 | Son Güncelleme : 18/08/2025 07:12 | Okunma Sayısı : 2932 | F Savcı

SON DAKİKA!
Fenerbahçe, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı yeni açıklama ile kulübün mali tablosuna dair güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, 13 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla kulübün kısa ve uzun vadeli borç rakamları detaylı bir şekilde aktarıldı.
Açıklanan Rakamlar Şu Şekilde:
Kısa Vadeli Borçlar: 241 milyon 214 bin 151 TL
Uzun Vadeli Borçların Kısa Vadeli Kısımları: 687 milyon 30 bin 802 TL
Uzun Vadeli Borçlar: 2 milyar 863 milyon 739 bin 201 TL
Buna göre Fenerbahçe’nin toplam borç yükü 3 milyar 791 milyon 984 bin 154 TL seviyesine ulaştı.
Bu Ne Anlama Geliyor?
Kısa vadeli borçlar, kulübün bir yıl içinde ödemesi gereken yükümlülükleri ifade ederken; uzun vadeli borçların kısa vadeli kısımları ise önümüzdeki 12 ay içinde ödenmesi gereken taksitleri kapsıyor. Uzun vadeli borçlar ise daha çok banka kredileri, yapılandırılmış ödemeler ve uzun vadeye yayılmış finansal yükümlülüklerden oluşuyor,.
Sportif Başarı – Mali Disiplin Dengesi
Son dönemde transfer hamleleri ve yüksek maliyetli oyuncu yatırımlarıyla dikkat çeken Fenerbahçe, finansal olarak da sürdürülebilir bir yapı oluşturmak için adımlar atmaya çalışıyor. Ancak açıklanan bu rakamlar, kulübün halen ciddi bir borç yükü altında olduğunu gösteriyor. Yönetimin, gelir-gider dengesini koruyabilmesi için hem Avrupa kupalarındaki başarı hem de sponsorluk gelirlerinin artırılması kritik önem taşıyor.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Son Dakika: Ferdi Kadıoğlu için Büyük Transfer Ücreti! Yerine Gelecek Oyuncu Belli Oldu
Trendyol Süper Lig'de 2024-25 sezonu başladı. Yaz transfer penceresi 13 Eylül 2024'te kapanacak. Kulüplerin transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik.
1 yıl önceFENERBAHÇE'DEN DEV TRANSFER ATAĞI!
Fenerbahçe'de Yönetici Acun Ilıcalı’nın, İngiltere’de Mario Branco ile transfer görüşmeleri yapacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Manchester City'nin yıldız oyuncusunu radarına aldığı öğrenildi.
1 yıl önceKEREM AKTÜRKOĞLU GALATASARAY'DAN AYRILIYOR
KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GALATASARAY'DAN AYRILIĞI KAPIDA: SPARTAK MOSKOVA TEKLİFİ YÜKSELTTİ!
1 yıl önce